Ученици се обръщат към Бърнс, Шели и Яворов

Българо-английски открит урок проведоха в ПГИТМТ Красимира Василева и Петя Цвяткова

12.06.2013

436

Нестандартен открит урок по българо-английски проведоха в ПГИТМТ - Панагюрище учениците от 11 клас. Той бе на тема "Романтични мотиви в българската и английската литература".

Темата бе провокирана от изключителния интерес на самите ученици към поезията на Робърт Бърнс, както и от актуалността и значимостта на интегративните подходи в образователния процес, съдействащи за културното развитие и гражданското образование на младите хора, за формирането на богат интелектуален и емоционален ценностен опит, които са основа за развитието на творческите им възможности и израстването им като социално зрели личности.

Творчеството на Пърси О' Шели, на Пейо Яворов, символизмът и романтизмът като цяло бяха сред засегнатите въпроси, в които възпитаниците на професионалното училище показаха завидни знания.

В съпровод на нежна музика и засилен интерес премина откритият урок. В него участваха литераторът и преподавател Красимира Василева и Петя Цвяткова, която пък е преподавател по английски език.

На демонстрацията по знания присъстваха и инспектори от РИО в Пазарджик.Те не скриха добрите си впечатления от видяното и чутото, като вметнаха, че са присъствали на нещо различно, което е докоснало душите им, не само професионалистите в тях.

Текст и снимки Теодора Иванова

comments powered by Disqus

Най-нови публикации


виж всички

Видео

Още интересно от Култура

всички фоторепортажи

Фоторепортажи

БЧК раздава сладки в Деня на християнското семейство

Цитат на деня

"Да, отнеха ни порутения и не пипан от построяването му „Каменград“, за да го превърнат в едни от най-посещаваните комплекси с всички удобства за отдих, срещи конференции, тренировки и пр. Да, отнеха ни парка с бурените и изкъртения асфалт и счупени пейки, за да го направят място за разхозка без страх от майки, деца и възрастни. Минералните води стигнаха до истинското СПА, а скоро ще се видят и на друго общодостъпно и безплатно място. И добре, че и болницата подхванаха, че до сега щеше да е спуснала кепенци и щяхме да висим сред циганите в Пазарджик... Не съм адвокат на г-н Цоцорков, но човека нямаше да си построи дом тук, да продържава да си живее сред нас, заедно със съпругата си... " (Росица Чуклева коментира нашият "Цитатът на деня" от Ценка Делийска „Като начало "Асарел" ни отнеха природата - Балкана, въздуха и водата. Отнеха ни здравето... Отнеха ни и правото да живеем нормално. По-късно откраднаха "Каменград", градския парк, болницата, музеите, минералните ни извори. Откраднаха и демократичното ни право на избор - когото от „Асарел” поставят за кмет, той ще е!...)  
<   >
чуй всички

Аудио

Откъде черпите най-често информация?

виж резултатите