Ученици се обръщат към Бърнс, Шели и Яворов

Българо-английски открит урок проведоха в ПГИТМТ Красимира Василева и Петя Цвяткова

12.06.2013

379

Нестандартен открит урок по българо-английски проведоха в ПГИТМТ - Панагюрище учениците от 11 клас. Той бе на тема "Романтични мотиви в българската и английската литература".

Темата бе провокирана от изключителния интерес на самите ученици към поезията на Робърт Бърнс, както и от актуалността и значимостта на интегративните подходи в образователния процес, съдействащи за културното развитие и гражданското образование на младите хора, за формирането на богат интелектуален и емоционален ценностен опит, които са основа за развитието на творческите им възможности и израстването им като социално зрели личности.

Творчеството на Пърси О' Шели, на Пейо Яворов, символизмът и романтизмът като цяло бяха сред засегнатите въпроси, в които възпитаниците на професионалното училище показаха завидни знания.

В съпровод на нежна музика и засилен интерес премина откритият урок. В него участваха литераторът и преподавател Красимира Василева и Петя Цвяткова, която пък е преподавател по английски език.

На демонстрацията по знания присъстваха и инспектори от РИО в Пазарджик.Те не скриха добрите си впечатления от видяното и чутото, като вметнаха, че са присъствали на нещо различно, което е докоснало душите им, не само професионалистите в тях.

Текст и снимки Теодора Иванова

comments powered by Disqus

Най-нови публикации


виж всички

Видео

Гледате момент от Пролетния благотворителен концерт на малчуганите от Обединения детски комплекс в Панагюрище. Репортаж търсете в раздел "Култура". www.NoStop.bg.

Още интересно от Култура

всички фоторепортажи

Фоторепортажи

Моменти от мача между юношите от "Оборище II" и "Чепинец" (Велинград)

Цитат на деня

"Ако човекът, тази рожба на материалното, прилича на едно изречение, написано с много любов, но и много правописни грешки, както казваше бай Йордан Радичков, а природата човешка е недоверчива, вечно съмняваща се и невярваща в Бог, то, пак според Радичков, независимо дали го има, или го няма Бог, нека живеем така, все едно го има. По-леко е, повярвайте!" (Откъс от текста на Светлозар Стоянов "Да живеем така, все едно Го има". Повече в раздел "От редакцията".)
<   >
чуй всички

Аудио

Болен здрав носи или колко често се разболявате?

виж резултатите