Ученици се обръщат към Бърнс, Шели и Яворов

Българо-английски открит урок проведоха в ПГИТМТ Красимира Василева и Петя Цвяткова

12.06.2013

395

Нестандартен открит урок по българо-английски проведоха в ПГИТМТ - Панагюрище учениците от 11 клас. Той бе на тема "Романтични мотиви в българската и английската литература".

Темата бе провокирана от изключителния интерес на самите ученици към поезията на Робърт Бърнс, както и от актуалността и значимостта на интегративните подходи в образователния процес, съдействащи за културното развитие и гражданското образование на младите хора, за формирането на богат интелектуален и емоционален ценностен опит, които са основа за развитието на творческите им възможности и израстването им като социално зрели личности.

Творчеството на Пърси О' Шели, на Пейо Яворов, символизмът и романтизмът като цяло бяха сред засегнатите въпроси, в които възпитаниците на професионалното училище показаха завидни знания.

В съпровод на нежна музика и засилен интерес премина откритият урок. В него участваха литераторът и преподавател Красимира Василева и Петя Цвяткова, която пък е преподавател по английски език.

На демонстрацията по знания присъстваха и инспектори от РИО в Пазарджик.Те не скриха добрите си впечатления от видяното и чутото, като вметнаха, че са присъствали на нещо различно, което е докоснало душите им, не само професионалистите в тях.

Текст и снимки Теодора Иванова

comments powered by Disqus

Най-нови публикации


виж всички

Видео

Гледате момент от таекуон-до демонстрации на "Один Оптикс" в Стрелча по време на Празника на минералната вода и етерично-маслените култури. Още - в раздели "Стрелча" и  "Фоторепортажи". www.NoStop.bg

Още интересно от Култура

всички фоторепортажи

Фоторепортажи

Контролният мач на ФК "Оборище" с "Гигант" (Съединение), завършил 4:1

Цитат на деня

„...На общинско ниво се четат одити за нечие управление и се търси под вола теле. Много скоро се оказа, че не е едно и също да упрекваш и да те упрекват. Винаги има Видовден. Дълбоко и безусловно вярвам, че всеки си плаща. За всичко – под различна форма. Времето е, когато трябва. А забавлението започва.” (Главният редактор на в. „Още Плам” и бивш управител на общинското „Оборище” ЕООД Павлина Вайсилова в коментар за рубриката „отЛИЧНО” на издавания от нея вестник. Преглед на местния печат търсете в раздел „От редакцията”.)
<   >
чуй всички

Аудио

Откъде черпите най-често информация?

виж резултатите