Ученици се обръщат към Бърнс, Шели и Яворов

Българо-английски открит урок проведоха в ПГИТМТ Красимира Василева и Петя Цвяткова

12.06.2013

430

Нестандартен открит урок по българо-английски проведоха в ПГИТМТ - Панагюрище учениците от 11 клас. Той бе на тема "Романтични мотиви в българската и английската литература".

Темата бе провокирана от изключителния интерес на самите ученици към поезията на Робърт Бърнс, както и от актуалността и значимостта на интегративните подходи в образователния процес, съдействащи за културното развитие и гражданското образование на младите хора, за формирането на богат интелектуален и емоционален ценностен опит, които са основа за развитието на творческите им възможности и израстването им като социално зрели личности.

Творчеството на Пърси О' Шели, на Пейо Яворов, символизмът и романтизмът като цяло бяха сред засегнатите въпроси, в които възпитаниците на професионалното училище показаха завидни знания.

В съпровод на нежна музика и засилен интерес премина откритият урок. В него участваха литераторът и преподавател Красимира Василева и Петя Цвяткова, която пък е преподавател по английски език.

На демонстрацията по знания присъстваха и инспектори от РИО в Пазарджик.Те не скриха добрите си впечатления от видяното и чутото, като вметнаха, че са присъствали на нещо различно, което е докоснало душите им, не само професионалистите в тях.

Текст и снимки Теодора Иванова

comments powered by Disqus

Най-нови публикации


виж всички

Видео

Още интересно от Култура

всички фоторепортажи

Фоторепортажи

Откриване на новия Център за настаняване от семеен тип в Панагюрище

Цитат на деня

„Тъй като никой от комисията по здравеопазване не прояви интерес да се запознае по-подробно с проблема, съм длъжна да Ви информирам, че 80% от диагностиката на заболяванията се осъществява с тази апаратура.За лекарите в дружеството е важно да защитят имиджа си на добри диагностици и така да бъдат полезни на населението на община Панагюрище. Недопустимо е хората да бъдат лишени от качествена доболнична помощ. Затова Ви призовавам, въпреки че сме в процес на приватизация, да преразгледате становищата си и да ни предоставите необходимите средства за подновяване на апаратурата.” (Д-р Делибашева в писмо до местния парламент и до кмета, след като повече от година важен диагностичен уред, наречен трансдюсер, е повреден. Повече в раздел "Здраве".)
<   >
чуй всички

Аудио

Откъде черпите най-често информация?

виж резултатите