"Сити Клиник" - Болницата от бъдещето отвори врати!

На събитието в столицата присъства и министър-председателят Бойко Борисов

12.12.2012

4124

Премиерът Бойко Борисов, здравният министър Десислава Атанасова и шефът на кардио отделението доц. Иво Петров прерязаха лентата на "Сити Клиник" - Болницата на бъдещето. Сред собствениците на новооткритото супермодерно лечебно заведение са фамилия Ангелови. Инвестицията възлиза на 10 млн. евро и е естествено продължение на работата на панагюрските бизнесмени. Това е още един начин те да се погрижат за здравето на хората, освен производството на здравословна храна.

Министър-председателят Бойко Борисов пожела на екипа на „Сити Клиник" пациентите да излизат от там такива, че да могат да работят. „Колкото повече работещи хора има, толкова по-добре за държавата. Не лекуващи се, не диспансеризирани, а здрави - тогава инвестициите в тази най-добра техника, за която чувам, че имате, имат смисъл", каза още премиерът при откриването на болницата.

С празничен водосвет Дядо Йоан освети новата болница. Духовникът предаде лични слова от името на Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-предстоятел на Светия Синод на Българската православна църква. Специален гост на събитието бе световният кардио хирург и председател на Сърдечния Институт в Аризона, САЩ проф. Едуард Дитрих. Сред официалните лица на събитието бяха още председателят на парламентарната здравна комисия д-р Даниела Дариткова, управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков, шефът на Военно-медицинска болница проф.Тонев, председателят на Български Лекарски Съюз д-р Цветан Райчинов, както и голяма част от директорите на водещите болници в страната. Сред гостите на церемонията, екипът на NoStop.bg забеляза общинските съветници от група „ЗА СВОБОДНА ОБЩИНА” – Надежда Пърлева, Людмила Пашова, Николай Воденичаров и  Добринка Юрукова. Сред присъстващите бе и директорката на панагюрската болница д-р Мая Влайкова заедно с колегата си доц. Аструков.

Новата частна клиника по кардиология и ангиология с диагностично-консултативен център „Сити Клиник” е най-модерната частна болница в страната и ще събере под един покрив специалисти, доказали се на регионално и международно ниво. Болницата има сключени договори със Сърдечния институт в Аризона в САЩ и Медицинското училище в Харвард. Като консултанти на болницата са привлечени медици като проф. Лен Шапиро, ръководител на кардиологията в Университетската болница в Кеймбридж и проф. Едуард Дитрих - кардиохирург и директор на „Аризона хоспитал“. 

Диагностиката и лечението в "Сити Клиник" ще се базират на съвременните тенденции в медицината, основана на доказателства. Медицинската технология, която ще бъде използвана е последно поколение. Основният технологичен партньор на болницата е "Филипс". Болницата и диагностичният център ще бъдат оборудвани с първия в България магнитен резонанс с ултрависоко поле (3-Тесла) и широк отвор, както и система за намаляване на безпокойството при пациентите, изследвани с магнитен резонанс, посредством амбиентно осветление. Всички технологични решения са насочени към максимално намаляване на вредните въздействия от апаратурата и отстраняване на дискомфорта.

За първи път в България е инсталиран четвърто поколение софтуер за намаляване на дозата на облъчване при компютърния томограф. "Сити Клиник" ще разполага с дигитална рентгенова уредба, дигитален мамограф, 4D eхокардиограф и 4D ехо-Доплер апарат за изследане на съдовете. Това ще позволи прилагането на най-модерни методи на образната диагностика.

Частното лечебно заведение е първото у нас, което разполага с Център за ранна диагностика и лечение на атеросклерозата и Център за ендоваскуларно (минимално инвазивно) лечение на цялата сърдечна и съдова потология, включително и обхващане на съдово-неврологични заболявания като остър исхемичен инсулт и мозъчни аневризми.

Видео може да видите тук

Текст и снимки Теодора Иванова

Супер болница отваря врати

comments powered by Disqus

Най-нови публикации


виж всички

Видео

Още интересно от Бизнес

всички фоторепортажи

Фоторепортажи

Последнията сесия: Без председател на ОбС, 12 празни бюлетини

Цитат на деня

1. „Уви, почтеността не е често срещана по нашите територии явно.” 2. „Язък, земното кълбо си се върти в същата посока и не ще да се ядоса от панагюрските крамоли. Не ще и да се развълнува от нечии елементарни амбицийки да се освободиш от някого, та да ти е по-лесно, да наплашиш някой друг, та да не те пита, да скръцнеш на трети, та да не ти иска нищо.” 3. „И ничии болнави озлобления не могат да променят това.” 4. „Остават надеждите, че както винаги „всяко чудо е за три дни”, а после не скудоумието, а елегантното мислене и възпитано поведение ще надделеят.” (Веселина Велчева в статията "По висините: добри математици – лоши политици. На наш терен: какви политици?!” Повече в раздел "От редакцията".)
<   >
чуй всички

Аудио

Откъде черпите най-често информация?

виж резултатите